Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
26. 1. 2024

Mick Mars, nekdanji član zasedbe Mötley Crüe, predstavlja še tretji single Undone s prihajajočega solo albuma The Other Side of Mars. Ta izide 23. februarja. Tracklista:

Loyal to the Lie
Broken on the Inside
Alone
Killing Breed
Memories
Right Side of Wrong
Ready to Roll
Undone
Ain't Going Back
LA Noir

2. 11. 2023

Mick Mars, bolje poznan kot nekdanji kitarist Mötley Crüe, naznanja izid solo prvenca z naslovom The Other Side Of Mars. Album naj bi izšel 23. februarja naslednje leto, že zdaj pa si lahko ogledate video za prvi single Loyal To The Lie.

21. 6. 2023

Dolly Parton in metal legenda Rob Halford sta v sodelovanju z Nikki Sixx (Mötley Crüe) in John 5 posnela skladbo Bygones. Skladba se bo sicer nahajala na Rockstar, prihajajočem albumu od Dolly Parton, ki izide 17. novembra. Album bo vseboval 9 avtorskih skladb in 21 priredb.

2. 11. 2022

Konec preteklega tedna so Mötley Crüe objavili novico, ki so jo vsi oboževalci že nekako pričakovali. Mick Mars se je odločil za upokojitev, saj mu njegovo zdravstveno stanje več ne dopušča koncertiranja z legendarno zasedbo. Na turneji, ki so jo najavili za prihodnje leto, ga bo nadomestil John 5, sicer član zasedbe L.A. Rats in dolgoletni prijatelj Nikkija Sixxa.

Avtorica: Tina Urek
25. 10. 2022

Dve legendarni skupini, Mötley Crüe in Def Leppard, se bosta drugo leto skupaj odpravili na svetovno turnejo, kjer se bosta nam najbližje ustavili v Budimpešti, Pragi, Münchnu in Milanu.

17. 12. 2020

Ameriška heavy/doom metal zasedba Briton Rites predstavlja besedilni video za nov single The Masque Of Satan s prihajajočega studijskega albuma Occulte Fantastique, ki izide ta petek pri založbi Echoes Of Crom Records.

Briton Rites vodi kitarist Howie Bentley, med drugim tudi član kultne zasedbe Cauldron Born, pisec fantazijskih zgodb in lastnik založbe Echoes Of Crom Records. Skupino po novem sestavljajo še vokalist Phil Swanson (Seamount, Sumerlands, Vestal Claret, ex-Atlantean Kodex, ex-Hour Of 13), bobnar Corbin King (Vainglory, ex-Kinrick) in basist John Leeson (Cauldron Born).

22. 11. 2019

Skoraj šest let po podpisu pogodbe o prenehanju delovanja oz. koncertiranja se na odre vračajo Mötley Crüe. Novico so objavili v začetku tedna in prejeli mnoge tako pozitivne kot negativne komentarje. 

Avtorica: Tina Urek
13. 8. 2019

Kitarist Phil Campbell (ex-Motörhead) je objavil videospot za skladbo These Old Boots, v kateri so mu na pomoč priskočili še Dee Snider (ex-Twisted Sister) na vokalu, Mick Mars (Mötley Crüe) na kitari in Chris Fehn (ex-Slipknot) na bobnih. Gre za skladbo z njegovega prvega solo albuma z naslovom Old Lions Still Roar, ki bo izšel 25. oktobra pri Nuclear Blast Records.

13. 6. 2019

Švedska simfonična power metal zasedba Majestica, prej poznana pod imenom ReinXeed, je objavila videospot za naslovno skladbo studijskega prvenca Above The Sky, ki je konec prejšnjega tedna izšel pri Nuclear Blast Records.

Tracklista je naslednja:
Above The Sky
Rising Tide
The Rat Pack
Mötley True
The Way To Redemption
Night Call Girl
Future Land
The Legend
Father Time (Where Are You Now)
Alliance Forever
Future Land (2002)
Spaceballs

6. 6. 2019

Mötley Crüe so objavili videospot za skladbo Take Me To The Top, ki se nahaja na sountracku k njihovemu aktualnemu filmu The Dirt. Sicer je skladba v originalu izšla leta 1981 na albumu Too Fast For Love.

19. 4. 2019

Five Finger Death Punch so objavili videospot za skladbo Blue On Black, v kateri gostujejo legendarni kitarist in rock ikona Brian May iz Queen, country zvezda Brantley Gilbert in blues rocker Kenny Wayne Shepherd, ki je tudi avtor in originalni izvajalec pesmi. Skupina bo procente od prodaje namenila fundaciji Gary Sinise Foundation za podporo prvih reševalcev na kraju nesreče.

25. 2. 2019

Mötley Crüe so objavili videospot za novo skladbo The Dirt (Est. 1981), pri kateri sodeluje tudi rapper in igralec Machine Gun Kelly, ki igra vlogo bobnarja Tommyja Leeja v njihovem prihajajočem avtobiografskem filmu The Dirt.

Skladba je tudi na soundtracku za film, ki prinaša števine njihove uspešnice, kot so Dr. Feelgood, Girls, Girls, Girls, Kickstart My Heart, Same 'Ol Situation (S.O.S.), Shout At The Devil, Home Sweet Home in druge.

22. 2. 2019

Dandanes so dobri časi za rock 'n' roll in biografske filme. Bohemian Rhapsody, film o skupini Queen, je prejel zlati globus in nominacijo za oskarja, kmalu pa prihaja tudi film o Mötley Crüe. The Dirt bo izšel 22. marca na Netflixu.

11. 5. 2018

Pri založbi Rat Pak Records bo 18. maja izšla kompilacija z naslovom Deep Cuts & Rarities, ki prinaša redke in neobjavljene priredbe, večinoma znanih rock klasik iz 70-ih in 80-ih let. Na kompilaciji so se znašli izvajalci, kot so Dug Pinnick (King's X), Todd La Torre (Queensryche), John Connolly (Sevendust), Metal Church, Michael Angelo Batio, Mark Tremonti (Alterbridge), Chuck Garric (Alice Cooper), Vixen, Dave Rude (Tesla), Kurdt Vanderhoof (Metal Church), Roxanne, Lynch Mob, Presto Ballet, Beasto Blanco, Tommy Baldwin, Jeff Plate (Trans-Siberian Orchestra), Craig Blackwell in John Corabi (The Dead Daisies, ex-Mötley Crüe, ex-The Scream).

Metal Church so tako prispevali priredbo Nazareth z naslovom Please Don't Judas Me, medtem ko se Todd La Torre iz Queensryche predstavlja s Heart klasiko Barracuda.

8. 5. 2018

Guns N' Roses bodo 29. junija pri Universal Music Group ponovno izdali svoj debitantski album Appetite For Destruction iz leta 1987, ki bo na voljo v obliki box seta z naslovom Appetite For Destruction: Locked N' Loaded in bo poleg remasterizirane verzije albuma vseboval tudi številne raritete ter še nikoli prej objavljene posnetke.

Ena od njih je tudi skladba Shadow Of Your Love, ki je nastala v sodelovanju s producentom Mikeom Clinkom (Whitesnake, Mötley Crüe, Megadeth), preden so ga izbrali za snemanje prvenca. Skupina je za omenjeno skladbo pravkar objavila tudi besedilni video, ki si ga lahko ogledate na tej povezavi.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška